Fruteiro® fruit pulps

.

30 Jul · hidegnyalat · No Comments

 

I am sure you already realized this weird product name in our product line: Fruteiro de Brasil fruit pulps, doesn’t really sound as a Hideg Nyalat product right? To eliminate any confusion let’s have a closer look on these amazing products.

 


As you all know every single product of us is made from 100% natural ingredients. But it’s also important to emphasize that all the fruits based products are made from 100% real fruits! And that’s something not a lot of brand can state! For example the fruit jams that you can find on the bottom of our coconut yogurts, are jams that’s been made in our factory from 100% real fruits without any additional sugar! That’s the secret behind the amazing taste of our products.

To find good quality peach, strawberry, raspberry it’s kind of easy in Hungary, and obviously we will purchase from local producers if we can, however, its absolutely impossible to find acai, mango or maracuja in the local Hungarian market. Therefore we had to find a foreign partner who meets our quality standards.

We import the Fruteiro fruitpulps from Brasil, where the selected tropical fruit, are processed at the optimal stage of ripeness according to a simple, but accurate production process. The fruits are directly frozen at their finest stage. Thanks to this process, all the nutrients can be preserved for later consumption. No sugar, preservatives or colorings are added and the exceptional nutritional qualities of Brazilian fresh fruits are maintained almost unchanged.

Our good news is that these amazing fruit pulps are not only available for producers buying in larger quantity, but anybody can purchase them in smaller packages. 1 packet of Fruteiro contains 4X100g frozen fruit pulp. You can defreeze 1 piece of 100g packet in a few minutes and you directly have your tasty tropical fruits pulp with full of nutrients.

Our company sells 4 type of Fruiteiro fruit pulp that you can order in any given moment.
Acai, Pineapple, Mango and Maracuja

Acai berry:

Az Acai bogyó az egyik legnépszerűbb gyümölcs az Amazonasz régióban, gyógyító hatása pedig legendás.
Brazíliában és még sok más Dél – Amerikai országban úgynevezett „superfood”-ként tartják számon kivételes beltartalmi értékei miatt. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, köztük ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, rostokat melyek rendkívül fontosak a megfelelő emésztéshez. Kitűnő koleszterincsökkentő és lassítja a korai öregedést. De amiért elsősorban kiérdemelte a superfood megnevezést, azt különleges antioxidánsainak köszönheti (cyanidine-3-O-β-glucoside és rutin) Ezek az antioxidánsok bizonyítottan hatékony védelmet nyújtanak a szív és érrendszeri betegségek ellen, továbbá bizonyos rákos sejtek kialakulását is gátolják.
További jótékony hatása, hogy fokozza a fizikai erőt és állóképességet, javítja a teljesítményt.
Az acai berry gazdag még A, E és D-vitaminban, a sok antioxidánsnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nem csoda, hogy a brazilok számára az acai fogyasztása olyan, mint nekünk a reggeli kávé. El sem tudnák képzelni a napjukat egy acai-s smoothie vagy juice nélkül.

Mango

A mangó eredetileg kelet-India és Burma környékéről származik, de hamar meghódította a világot különleges ízének köszönhetően. Napjainkra pedig valószínűleg a legnépszerűbb trópusi gyümölcsként lehet emlegetni.
Az ázsiai kultúrák szinte minden desszertjének egyik elengedhetetlen hozzávalója, míg Európában közkedvelt smoothiek-ban, fagylaltokban és joghurtokban. A hangsúly mindig a mangó különleges ízén van így ritkán említik meg beltartalmi értékeit. A gyümölcsök közül a mangó számit az egyik legjobb A vitaminforrásnak magas β-karotin tartalmának köszönhetően, ezért hozzájárul a szem egészségéhez. A mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet. Gazdag még antioxidánsokban, így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását. Nagyon sok még benne az C, E és B vitamin.

Maracuja

A gyümölcs Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Magyarországra általában Ecuadorról, Brazíliából, és Peruból importálják ezt a különleges piros gyümölcsöt. A legtöbb ember sajnos csak a koktélok miatt hallott róla, pedig ez az igen magas C-vitamin tartalmú piros gyümölcs jóval több annál, minthogy csak valami színes ital díszítőeleme legyen. A maracuja többek között kimagasló A-, B- (B complex főleg, niacin) C-vitamin, nátrium, vas és káliumforrás. Ásványi anyagokban gazdag, így segíti a szervezet ellenálló képességét. Jót tesz nátha vagy influenza idején. A gyümölcsben található enzimek pedig segítenek a hörgőkben lévő gyulladásokat csökkenteni, így rendszeres fogyasztása jó hatással van az asztmára is.
Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, így segít a vérnyomás szabályozásában is. Kiváló görcsoldó, és enzimjeinek köszönhetően elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a maracuja olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek bénítani azokat az enzimeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a rákos sejtek bejussanak az érpályába és a nyirokkeringésbe, ezen keresztül szétszóródjanak, és rákos áttéteket képezzenek. Így képes gátolni a daganatok növekedését és osztódását is.

Ananász

Az ananászt szerencsére már nem kell nagyon bemutatni, hisz hazánkban is régóta elterjedt és közkedvelt gyümölcs. A legtöbb ember tudja, milyen finomságról beszélünk, azt viszont ismét kevesen tudják hányféle kedvező hatást gyakorol szervezetünkre. Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt nagy segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúrázóknak így kifejezetten ajánlott fogyasztása, hisz még az édesség utáni vágyat is csökkenti, száz grammja pedig mindössze 57 kalóriát tartalmaz.
A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara, súlyfelesleg, tüdőgyulladás, meghűlés és vérszegénység esetén is.