Az új paleo&vegan termékünkkel, a Rögös krémmel hoztunk most nektek egy nyárias süteményt, ami a kerti partik királynője lehet! Eper helyett más gyümölccsel is elkészíthető, de ha ránk hallgattok, próbáljátok ki ezt a felállást is, mert az eper & a rögös krém együtt nagyon jól működik!

A Rögös krémről bővebben ide kattintva találtok információt.

 

Hozzávalók egy 23×15 cm-es sütőtálhoz:
70 g kukoricadara
200 ml adalékmentes kókusztkonzerv
120-160 ml adalékmentes növényi tej / víz
1,5-2 ek kókuszvirágcukor  (egyéb édesítő, ízlés szerint)
1 vanília rúd – magjai v 1/2 mk vanília őrlemény
Kb. 1/2 tk bio/kezeletlen citrom héja, reszelve
130 g ALL IN rögös krém
6-8 db eper, szeletelve

epres sült polenta all in natural food recept

Elkészítés:
A Rögös krém és eper kivételével mindent egy kisebb edénybe teszünk, alacsony lángon összeforraljuk és kb. 15 percig lassan melegítve, gyakran keverve egy selymes puliszkát főzünk.

Közben előmelegítjük a sütőt 170C-ra, légkeverésen.
Mikor levettük a tűzről a kását, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a Rögös krémet.
A sütőtálat vékonyan kiolajozzuk, egyenletesen elterítjük benne a polentát, rápakoljuk a felszeletelt epret és kb. 20 percig sütjük.
Tálalás előtt várjuk meg, hogy langyosra hűljön.

 

 

A Rögös krémet megtaláljátok 250g és 1000g kiszerelésben a webshopon.

Köszönjük a receptet Madarász Kingának! (@madkinga)