Karácsony közeledtével hoztunk egy házi energiaszelet-receptet, amit becsomagolva vagy akár újrahasznosított kis ALL IN üvegekben tudtok ajándékozni a szeretteiteknek.

A recepthez a 100%-os törökmogyoróvajunkat használtuk, de ízlés szerint mandulavajjal is helyettesíthető.

energiaszelet recept all in natural food

Hozzávalók egy kb. 23×15 cm-es formához:
200 g magozott medjool datolya – kb. 10 db
2-3 ek meleg víz
65 g ALL IN 100%-os piemonti törökmogyoróvaj
85 g zabpehely-lehet kis- vagy nagyszemű is
130 g natúr vegyes mag, minél többféle, annál jobb*
30 g adalékmentes aszalt vörösáfonya, vagy más aszalvány
opcionális: 2 ek kakaóbab töret, fahéj

Elkészítés:
Egy kb. 23×15 cm/es tálat kibélelünk sütő- vagy zsírpapírral, a kimagozott datolyákat első körben 2 ek meleg vízzel késes aprítóba tesszük és pár mozdulattal krémesítjük. Fontos, hogy ne hígítsuk fel túlságosan a vízzel-egy sűrű, ragacsos, de krémes masszát kell kapnunk. Ezt átszedjük egy keverőtálba és hozzáadjuk a lágy törökmogyoróvajat, amivel alaposan összekeverjük.
Ezután a többi alapanyagot is beleforgatjuk, és az előkészített formába szedjük, ami spatulával egyenletesen lenyomkodunk, majd letakarjuk egy újabb réteg zsír- vagy sütőpapírral és egy vizes pohár aljával erősen, tökéletesen simára nyomkodjuk a magvas keveréket.
Ez után fagyasztóba tesszük 30-40 percre, majd onnan kivéve egy nagy késsel tetszőleges méretű szeletekre-falatokra vágjuk.
Papírba vagy üvegbe csomagolva, papír szalaggal átkötve remek karácsonyi ajándék.

Tippek:
Hűtőben tárolva 3-4 napig fogyasztható. Fagyasztani is lehet, ott 1 hónapig biztonsággal tárolható.
*A magvakat nem szükséges felaprítani, mutatósabb, ha egyben hagyjuk őket. Én napraforgó-, fenyő-, tökmagot használtam, diót, kesudiót és törökmogyorót valamint mandulát. Rátok van bízva, hogy mit tesztek bele.

energiaszelet recept all in natural food