Bizton állíthatjuk, hogy nem vagy egyedül, ha úgy érzed, a karácsonyi hangolódás Szenteste kezdődik. Jelenleg az év végi hajtás, a folyamatos rohanás és az ajándék beszerző-körutak töltik ki a mindennapjaidat? Mivel még van egy kis idő karácsonyig, hoztunk néhány tippet, ami segíthet téged kicsit lelassítani és a szeretet ünnepére hangolódni. 

 

1.“To do” lista minden területen

person writing bucket list on book

Ha szoktál írni bevásárlólistát, akkor valószínűleg mostanra el sem tudod képzelni, hogy nélküle indulj el. A listaírás az élet minden területén a javadra válhat, hiszen segít abban, hogy összeszedetten tudj gondolkodni és cselekedni, továbbá, hogy átlátható legyen minden teendőd. 

  • Vezess listát az ajándékokról (kinek, mit, mire van még szükség, stb.)
  • Vezess listát a karácsonyi menüről 
  • Vezess bevásárlólistát a karácsonyi menü alapanyagairól
  • Vezess listát az évvégi feladataidról (munkahely, házimunka, privát dolgok)
  • Vezess listát bármiről, ami úgy érzed segíthet téged

Hidd el, legyen az bármilyen lista, az egyes pontok kipipálása elképesztően felszabadító érzés lesz! 🙂 

2. Szánj időt magadra 

person holding white ceramic cup with hot coffee

Biztos te is hallottad már, hogy akkor van a legnagyobb szükséged a meditációra, amikor úgy érzed, hogy semmi időd nincs rá. Az évben valószínűleg pont most érezzük a legtöbben azt, hogy semmire nincs időnk, főleg nem egy kis énidőre. Pedig ilyenkor egy 20-30 perces kikapcs teljes feltöltődést adhat, ami után sokkal összeszedettebben, higgadtabban tudod folytatni a mindennapi teendőket. Ha nincs 30 perced magadra, akkor kezdj kevesebbel, olykor akár 5-10 perc is elég lehet, ha mondjuk a reggeli kávédat nem a laptop előtt, hanem nyugiban fogyasztod el.

Mi lehet még énidő?

  • Sétálj egyet munka előtt vagy ebédszünetben. Eddig elég kegyes velünk a decemberi időjárás, használd ki a jó időt, az esetleges napsugarakat és szellőztesd ki a fejed egy rövid sétával. 
  • Jógázz, nyújts, tornázz! A mozgás endorfinokat szabadít fel a szervezetben, amire még nyugodt körülmények között is szükségünk van, nemhogy a folyamatos rohanás közepette.
  • Tegyél fel egy arcpakolást. Nőként (és férfiként is) a fürdőszobában töltött énidő felérhet egy meditációval. Ez lehet egy arcápolási rutin beiktatása, vagy egy rövid habfürdő.
  • Olvass, táncolj, csináld minden nap egy rövid ideig azt, amihez kedved van.

3. Merj segítséget kérni 

Ha úgy érzed, hogy a karácsonyi menü kitalálásában, elkészítésében, az ajándékok beszerzésében vagy a fenyőfavásárlás kapcsán segítségre van szükséged, ne félj kérni. Valószínűleg nem vagy ezzel egyedül, így akár a pároddal, az anyukáddal vagy a barátnőddel egyeztetve hamar érkezhet is egy segítő kéz, amit minden bizonnyal valamikor te is tudsz majd viszonozni. 

Együtt a főzés és a fadíszítés is könnyebben megy, arról nem beszélve, hogy könnyen játékossá és élvezetessé tud válni bármelyik tevékenység, amire egyedül teherként tekintenénk. 

selective focus photography of gift box on person's palm
Ha bármikor receptekre vagy inspirációra lenne szükséged, nézz fel a BLOGUNKRA, ahol a gyorsan elkészíthető receptektől kezdve az ünnepi süteményekig többféle ötletet és segítséget találsz.