Egy igazi hűsítő desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Tökéletes reggeli, vendégváró falat vagy edzés előtti étkezés. A kosárkák tölteléke igazi kényeztetés a bélflórának, hiszen az ALL IN kókuszjoghurtban 7 féle élő & aktív kultúra és számtalan prebiotikum található. 
Próbáljátok ki, ha valami igazán frissítő és finom desszertre vágytok!

 

joghurtos kosárka recept - ALL IN natural food

Hozzávalók 9-10 db-hoz:

  • 45 g kókuszreszelék
  • 110 g (gm) vegán gabonapehely
  • 1 ek karobpor vagy hollandi kakaópor
  • 50-60 ml juhar-, rizs- vagy agavé szirup
  • 60 ml olvasztott extra szűz kókuszolaj

A tálaláshoz:

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőt magas lángon, szárazon alaposan felmelegítünk, és 1-2 perc alatt megpirítjuk benne a kókuszreszeléket. Érdemes gyakran keverni, rázogatni, hogy egyenletes, világos karamell színe legyen. Késes aprítóban finomabb és kicsit nagyobb darabokra összezúzzuk a gabonapelyhet és a karobport, majd egy nagyobb keverőtálba szórjuk, és hozzáadjuk a pirított kókuszreszeléket, illetve a többi alapanyagot is. Spatulával alaposan összeforgatjuk, majd kézzel egy papírkapszlikkal vagy szilikonformákkal bélelt muffintepsibe szétosztjuk a keveréket. 15 percre a fagyasztóba tesszük a tepsit.

Tálalásnál a kosárkákról levesszük a papírt/formát, és 1-1 ek gyümölcsös kókuszjoghurtot teszünk a közepébe. Friss gyümölcsökkel és a hántolt kendermaggal tovább fokozhatjuk az élvezeteket. 🙂

A receptet köszönjük szépen @madkinga – nak! A jövőben Kinga több receptet is fog nekünk készíteni, további vegán receptötletekért nézzetek át az ő csatornájára is.

joghurtos kosárka - ALL IN natural food