Egy igazi hűsítő desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Tökéletes reggeli, vendégváró falat vagy edzés előtti étkezés. A kosárkák tölteléke igazi kényeztetés a bélflórának, hiszen az ALL IN kókuszjoghurtban 7 féle élő & aktív kultúra és számtalan prebiotikum található.
Próbáljátok ki, ha valami igazán frissítő és finom desszertre vágytok!
Hozzávalók 9-10 db-hoz:
- 45 g kókuszreszelék
- 110 g (gm) vegán gabonapehely
- 1 ek karobpor vagy hollandi kakaópor
- 50-60 ml juhar-, rizs- vagy agavé szirup
- 60 ml olvasztott extra szűz kókuszolaj
A tálaláshoz:
- 2 pohár ALL IN élőflórás kókuszjoghurt (tetszőleges ízben)
- 1 marék friss gyümölcs – szezon és ízlés szerint
- 1-2 tk hántolt kendermag
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőt magas lángon, szárazon alaposan felmelegítünk, és 1-2 perc alatt megpirítjuk benne a kókuszreszeléket. Érdemes gyakran keverni, rázogatni, hogy egyenletes, világos karamell színe legyen. Késes aprítóban finomabb és kicsit nagyobb darabokra összezúzzuk a gabonapelyhet és a karobport, majd egy nagyobb keverőtálba szórjuk, és hozzáadjuk a pirított kókuszreszeléket, illetve a többi alapanyagot is. Spatulával alaposan összeforgatjuk, majd kézzel egy papírkapszlikkal vagy szilikonformákkal bélelt muffintepsibe szétosztjuk a keveréket. 15 percre a fagyasztóba tesszük a tepsit.
Tálalásnál a kosárkákról levesszük a papírt/formát, és 1-1 ek gyümölcsös kókuszjoghurtot teszünk a közepébe. Friss gyümölcsökkel és a hántolt kendermaggal tovább fokozhatjuk az élvezeteket. 🙂
A receptet köszönjük szépen @madkinga – nak! A jövőben Kinga több receptet is fog nekünk készíteni, további vegán receptötletekért nézzetek át az ő csatornájára is.