Ezzel a sütőtökös blondieval nem lőhetsz mellé, ha valami igazi őszi-téli finomságra vágysz! Szuper megoldás akkor is, ha már nem tudod mihez kezdj a megmaradt sütőtökkel. Ebben a sütiben garantáltan jó helye lesz. 😛
Hozzávalók 23×15 cm-es formához:
Nedves hozzávalók:
100 g sült tök
45 g ALL IN törökmogyoró- vagy mandulavaj
60 ml datolya- vagy juharszirup*
1 ½ tk mézeskalács fűszermix
Száraz hozzávalók:
75 g finomra darált mandula
25 g kókuszliszt
15 g őrölt lenmag
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
1 marék mogyoró/dió/mandula, durvára aprítva
95 g ALL IN étcsoki, durvára aprítva
Elkészítés:
Légkeverésen előmelegítjük a sütőt 175°C-ra és kibélelünk sütőpapírral egy 23×15 cm-es sütőtálatt.
A sült tököt késes aprítóban pürésítjük, majd egy keverőtálba tesszük a többi nedves alapanyaggal, fűszerrel. * Több/kevesebb szirupot használunk, a tök édességéhez képest. Selymes, egynemű masszává keverjük, majd egyesével beleforgatjuk a száraz elemeket is.
Finoman és egyenletesen az előkészített formába nyomkodjuk a tésztát, majd a sütő középső részén 20-23 percig sütjük. Mielőtt felvágnánk, hagyjuk langyosra hűlni.
Tippek:
Amiből tehetjük, válasszunk hazai, vegyszermentes/bio, csomagolásmentes alapanyagot.
A süti lezárt dobozban, hűvös helyen tárolva kb. 3 napig fogyasztható.
A sütihez az étcsokoládét és a magvajat be tudjátok szerezni a webshopunkban.
A receptet köszönjük @madkinga – nak! Figyeld a blogunkat további újdonságokért és nézz fel Kinga IG-oldalára is, hiszen rengeteg vegán és gluténmentes receptet találsz nála.