Ezzel a sütőtökös blondieval nem lőhetsz mellé, ha valami igazi őszi-téli finomságra vágysz! Szuper megoldás akkor is, ha már nem tudod mihez kezdj a megmaradt sütőtökkel. Ebben a sütiben garantáltan jó helye lesz. 😛

Hozzávalók 23×15 cm-es formához:

Nedves hozzávalók:

100 g sült tök

45 g ALL IN törökmogyoró- vagy mandulavaj

60 ml datolya- vagy juharszirup*

1 ½  tk mézeskalács fűszermix

 

Száraz hozzávalók:

75 g finomra darált mandula

25 g kókuszliszt

15 g őrölt lenmag

1 tk szódabikarbóna 

1 csipet só

1 marék mogyoró/dió/mandula, durvára aprítva 

95 g ALL IN étcsoki, durvára aprítva

 

Elkészítés:

Légkeverésen előmelegítjük a sütőt 175°C-ra és kibélelünk sütőpapírral egy 23×15 cm-es sütőtálatt.

A sült tököt késes aprítóban pürésítjük, majd egy keverőtálba tesszük a többi nedves alapanyaggal, fűszerrel. * Több/kevesebb szirupot használunk, a tök édességéhez képest. Selymes, egynemű masszává keverjük, majd egyesével beleforgatjuk a száraz elemeket is.

Finoman és egyenletesen az előkészített formába nyomkodjuk a tésztát, majd a sütő középső részén 20-23 percig sütjük. Mielőtt felvágnánk, hagyjuk langyosra hűlni.

Tippek:

Amiből tehetjük, válasszunk hazai, vegyszermentes/bio, csomagolásmentes alapanyagot.

A süti lezárt dobozban, hűvös helyen tárolva kb. 3 napig fogyasztható.

 

A sütihez az étcsokoládét és a magvajat be tudjátok szerezni a webshopunkban.

 

A receptet köszönjük @madkinga – nak! Figyeld a blogunkat további újdonságokért és nézz fel Kinga IG-oldalára is, hiszen rengeteg vegán és gluténmentes receptet találsz nála.?