Egy növényi fehérjében gazdag krém, ami tökéletes alternatíva reggelire vagy vacsorára. Próbáld ki pirítósra vagy friss kenyérre kenve és fogyassz hozzá zöldségeket, friss petrezselymet.
A tojáskrémhez a VegaMayo paleo & vegán majonézünk került felhasználásra.
Hozzávalók:
- 180 g natúr tofu
- 1 tk mustár
- 1 tk kurkuma
- 1 ek citromlé
- 2 ek víz
- 2 ek ALL IN natural food VegaMayo
- 2 szál újhagyma
- só, bors, fekete só
Elkészítés
- A tofut lemossuk és kinyomkodjuk belőle a levét, majd egy aprítógépbe daraboljuk és hozzáadjuk a mustárt, kurkumát, sót, borsot, fekete sót, citromlevet, VegaMayo-t és a vizet, majd az egészet krémesre turmixoljuk. (Ha túl sűrű és darabos maradna, akkor nyugodtan lehet még egy kevés vizet tenni hozzá) Apróra felkarikázzuk az újhagymákat és a krémhez keverjük, majd házi kenyérre kenve, friss zöldségekkel tálalva már fogyaszthatjuk is a növényi fehérjében gazdag krémet.
A receptet köszönjük Dórinak és Rékának, a Vegstern lányoknak!
Kövess minket Instagramon további recept inspirációért!