Kókuszkockát biztos mindenki evett gyerekkorában, ám a hagyományos cukros, fehér lisztes verzió nem sok tápanyagot tartalmaz. Ebben a receptben egy újragondolt vegán kókuszkockát mutatunk nektek, ami nemcsak minőségi összetevőket tartalmaz, de az élőflórás kókuszjoghurtunknak köszönhetően pre-és probiotikumok is találhatóak benne.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 100 g kókuszreszelék
- 40g rizsliszt
- 40 g zabliszt
- 15 g kakaópor
- 65 g kókuszvirágcukor
- ½ tk szódabikarbóna
- 250 ml zabtej
- 1 + ½ ek kókuszjoghurt
Krém:
- 135 g kesudió
- ½ üveg ALL IN natural food kókuszjoghurt (75ml)
- 50-60 g agávé szirup (ízlés szerint)
- ¼ tk vanília őrlemény és/vagy fahéj
Elkészítés:
1. A krémhez beáztatjuk a kesudiót meleg vízbe 2-3 órára.
2. A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabtejet és a kókuszjoghurtot
és tovább keverjük.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt
készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
4. A krém összes hozzávalóját aprítógépbe tesszük, majd addig aprítjuk, amíg krémes állaga
lesz.
5. Végül rákenjük a krémet a piskótára és betesszük a hűtőbe 2-3 órára, hogy megszilárduljon.
A recepteket köszönjük szépen Boginak, akit Instagramon @blogibakesit néven találtok meg. 🙂
Élőflórás kókuszjoghurtunkat natúr és gyümölcsös ízekben megtaláljátok országszerte az INTERSPAR üzletekben és a SPARszupermarketekben, ezen kívül a webshopunkban, a Bio-Barát bio boltokban és viszonteladó partnereinknél.
A teljes boltlistánkért katt ide: BOLTKERESŐ