Kókuszkockát biztos mindenki evett gyerekkorában, ám a hagyományos cukros, fehér lisztes verzió nem sok tápanyagot tartalmaz. Ebben a receptben egy újragondolt vegán kókuszkockát mutatunk nektek, ami nemcsak minőségi összetevőket tartalmaz, de az élőflórás kókuszjoghurtunknak köszönhetően pre-és probiotikumok is találhatóak benne.

kokuszkocka recept - ALL IN natural food

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 40g rizsliszt
  • 40 g zabliszt
  • 15 g kakaópor
  • 65 g kókuszvirágcukor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 250 ml zabtej
  • 1 + ½ ek kókuszjoghurt

Krém:

Elkészítés:
1. A krémhez beáztatjuk a kesudiót meleg vízbe 2-3 órára.
2. A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabtejet és a kókuszjoghurtot
és tovább keverjük.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt
készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
4. A krém összes hozzávalóját aprítógépbe tesszük, majd addig aprítjuk, amíg krémes állaga
lesz.
5. Végül rákenjük a krémet a piskótára és betesszük a hűtőbe 2-3 órára, hogy megszilárduljon.


kokuszkocka recept - ALL IN natural food

A recepteket köszönjük szépen Boginak, akit Instagramon @blogibakesit néven találtok meg. 🙂

Élőflórás kókuszjoghurtunkat natúr és gyümölcsös ízekben megtaláljátok országszerte az INTERSPAR üzletekben és a SPARszupermarketekben, ezen kívül a webshopunkban, a Bio-Barát bio boltokban és viszonteladó partnereinknél. 

A teljes boltlistánkért katt ide: BOLTKERESŐ