A nyárnak nemsokára vége, de a jó idő még reméljük kitart néhány hétig, ugyanis ha kipróbáljátok ezt vegán a házi jégkrémet, minden nap ilyet akartok majd enni! 🙂 A legjobb, hogy semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség hozzá, az alapját az ALL IN élőflórás kókuszjoghurtunk alkotja, melyen felül mindössze két összetevőre lesz szükségünk: kakaóporra és valamilyen tetszőleges édesítőre.
A kókuszjoghurtos csokis fagyin kívül készültünk egy kutyabarát verzióval is, ami banános-áfonyás ízesítést kapott.
Nézzük is a receptet!
Csokis jégkrém hozzávalói, 360 ml-hez:
- 230g ALL IN natúr kókuszjoghurt (2 teljes üveget is használhattok)
- 35 g hollandi kakaópor vagy karobpor
- 50-60 ml juhar-, agavé- vagy rizsszirup (vagy más édesítő, amit szívesen fogyasztunk)
Díszítés:
- 80 g vegán étcsoki, darabokra törve vagy étcsokipasztilla
- 2 tk extra szűz kókuszolaj
- néhány szem pörkölt sós mandula (vagy földimogyoró)
- nagyszemű füstölt só
Elkészítés:
A joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk az átszitált kakaóport, illetve a juharszirupot és néhány másodperc alatt egynemű, selymes állagú krémmé keverjük. Jégkrémformákba töltjük, majd 3-4 órára fagyasztóba tesszük.
A jégkrém fogyasztása előtt vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit a kókuszolajjal, majd ezzel, illetve magvakkal, sóval díszítjük.
Kutyabarát verzió (természetesen emberi fogyasztásra is alkalmas):
Banános-áfonyás jégkrém hozzávalói, 280 ml-hez:
- 250 ml natúr növényi tejital
- 70 g natúr kókuszjoghurt
- 70 g áfonya
- 1 db érett banán
- opcionális: ha nem kutyának készítjük, akkor ízlés szerint lehet édesíteni
Elkészítés:
Minden összetevőt közepes fokozaton összeturmixolunk, majd az így készült smoothiet jégkrémformákba töltjük, és 3-4 órára fagyasztóba tesszük.
Tippek:
- *Nagyon fontos, hogy kutyának nem szabad kakaós-csokis vagy édesítőszeres ételt adni!*
- A csokis jégkrémet pörkölt törökmogyoróval, dióval, kókuszchips-szel vagy kókuszreszelékkel is turbózhatjuk, ínyencek chilipelyhet is szórhatnak rá.
- A receptben található gyümölcsökön kívül mással is elkészíthetjük, érdemes szezonális alapanyagokat használni.
A recepteket köszönjük Madarász Kingának! IG-on @madkinga néven találhattok tőle további vegán recepteket.